Hogyan erőszakolhatsz ki bevételt?

sehogy Sehogy. Ez persze csak a rövid válasz, de ha érdekel a hosszabb változat — és hidd el, hogy igen — akkor kattints!

Jól sejted, ez a klasszikus „jól, bővebben? nem jól” Hofi Géza poén, csak fordítva: Próbálunk happy end-et kicsikarni a történetből minden áron, mint a hollywoodi szuperprodukciók…

Találkoztál már olyan emberrel, aki folyamatosan a kintlévőségei után loholt? (Keserű kenyér…) Persze, lehetséges, hogy az illető nem volt elég óvatos az ügyfelei kiválasztásában, de az alábbi pár gondolat talán még rajta is segíthet.

Ez az egész egy kicsit olyan, mint a szeretet: kierőszakolni azt sem lehet, de rá lehet szolgálni! Ez az üzletben sincs másképp. Ha többet adsz, mint ami elvárható, annak előbb-utóbb lesz foganatja a másik oldalon is — és még reklámértéke is van. Ha a partner rendel Tőled mondjuk egy csomag ceruzát, és Te küldesz mellé egy radírt ajándékba, abba nem fogsz belerokkanni, viszont jó esélyed van arra, hogy a vevőd még szóvá teszi valahol, milyen jó fej vagy!

Ha anélkül próbálsz segíteni, hogy fizetséget kérnél érte — valamilyen ingyenes szolgáltatással, pl. optikusként ingyenes szemvizsgálattal, marlketing tanácsadóként ingyenes kampány elemzéssel, és még azt is megtoldva egy bónusszal —, kivállthatsz egy olyan hatást, hogy a másik oldalon kezdik magukat kényelmetlenül érezni, és kénytelenek azzal megnyugtatni magukat, hogy fizetnek valamelyik szolgáltatásodért, hogy egyenlíthessenek. Még akadnak olyanok, akik nem szeretnek tartozni, a tőlük származó bevétel bőven elég lesz a potyázók finanszírozására.

Az e heti titok tehát az, hogy ne a beáramlásra, hanem a kiáramlásra koncentrálj, és ha az elég bőséges, ki fogja kényszeríteni a beáramlást. A csere működik, csak gondolj az üvegre, amiből iszol! Addig nem jön ki belőle az ital, amíg be nem engeded a levegőt: az egyik irány a másikat feltételezi, ez fizika!

Hát szolgáltass a legjobb tudásod szerint, és azt is toldd meg valamivel, amitől a vevőd még egy fokkal jobban érzi magát — és figyed, mi történik…

…HAPPY END!

 

szonyi-janos

{jcomments off}

Persze. Segítünk.

Bízunk benne, hogy ezzel a blog bejegyzéssel is tudtunk használható gondolatokat adni. Ha elakadnál a megvalósításban - vagy egyszerűen csak kényelmesebb Neked úgy, szívesen megcsináljuk mi.

Keress bátran!

    Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.