Te lemondasz az IQ-dról?

iq Mindenki a megoldásokról beszél, Dunát lehetne rekeszteni a jobbnál jobb ötletekkel, szinte minden ki van találva lépésről lépésre — de miért nincs megcsinálva?

Ebben az írásban nem kapsz marketing ötleteket, viszont igyekszem megmutatni valamit, ami nélkül egyetlen ötletet sem tudsz megvalósítani, teljesen mindegy, kinek a fejéből pattant ki!


Rés a pajzson

Most visszatérnék a múlt heti írásom végére, mert most ott folytatjuk, ahol akkor abbahagytuk: Azt találtam írni, hogy a lendületért meg a lelkesedésért nem kell a szomszédba mennem. Ez sokak szerint így is van, bár nekem is vannak hullámvölgyeim — épp akkor, amikor a legnagyobb szükségem lenne az erőmre… Te nem így vagy ezzel?

 Minél nagyobb bajba kerülsz, annál inkább úrrá lesz rajtad a stressz, a pánik. Egy pontig a nyomás motiválhat is, de azon túl inkább akadályoz aztán teljesen lebénít, testileg és szellemileg egyaránt. Furcsa fintora ez a sorsnak, mert ahogy a katasztrófa növekszik, úgy csökken az esélyünk arra, hogy kezeljük a helyzetet.

A régi keleti bölcsesség szerint érdemes úgy bánnod másokkal, ahogy magaddal szemben tőlük is várod. De ez önmagában azért nem elég a boldogsághoz, mert ahogy neked, úgy a többieknek sem mindig sikerül betartani ezt a szabályt Veled szemben. Néha pedig Te magad is bőven elég bajt tudsz csinálni magadnak, anélkül, hogy bárki segítségére szorulnál ebben…

Ilyen körülmények között képesnek kell lenned bármit elviselni, és ha elég jól viseled — nem stresszelsz, nem pánikolsz — akkor meg tudod őrizni a képességed a probléma megoldására. Ha pedig nem csak elviseled, de akár lelkesedni is tudsz azért, hogy megoldjad, még jobb ötleteid támadnak majd!

A témánk nem a pánikhelyzetek kezelése, hál’ Istennek erre ritkán van szükség, de a stressz szinte mindig jelen van, és amilyen mértékben hagyod eluralkodni magadon, olyan mértékben mondasz le az IQ-dról, a lendületedről — és ezzel a céljaidról is, legyenek azok akár személyes, akár üzleti célok.

Most épp nem érzed magad túl lelkesnek? Akkor melegen ajánlom, hogy találj valamit, ami érdekel annyira, hogy egy kis lendületet adjon Neked, mert szó szerint a túlélésed a tét: Hogy mennyire vagy képes túlélni, az a hajtóerődtől és a probléma megoldó képességedtőll függ, és nagyon úgy tűnik, hogy a motivációd, a lelkesedésed foka erős hatással van az intelligenciádra is…

Hát érezd jól magad, hogy a Tőled telhető legmagasabb szinten oldhasd meg a problémáid — és gondolj Murphy törvémyére:

 

„Aki a legnagyobb katasztrófa közepén mosolyogni tud,

az már azt is tudja, hogy kire kenje az egészet…”

szonyi-janos

{jcomments off}

Persze. Segítünk.

Bízunk benne, hogy ezzel a blog bejegyzéssel is tudtunk használható gondolatokat adni. Ha elakadnál a megvalósításban - vagy egyszerűen csak kényelmesebb Neked úgy, szívesen megcsináljuk mi.

Keress bátran!

    Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.