Miért lesz jó ez a tavasz?

tesztMiért lesz jó nekünk a Tavasz? Ha egy kicsit jobb lesz az idő (mikor is..?), az nagyon jó érzés, de a tavaszban szerintem a nyár ígérete a leglelkesítőbb: Végre elkezdődik valami, és azt érzed, hogy mostantól minden csak jobb és jobb lesz!

Vannak dolgok, amiken nem gyorsíthatsz: Meg kell várnod, amíg kisüt a nap, mire kibújnak a rügyek, kinyílnak a virágok, és nőni kezd a fű. De az, hogy a vállalkozásod nőni kezdjen, és mostantól minden jobb és jobb legyen, nem az éghajlattól függ: Kizárólag Tőled, pontosabban attól, hogy mindent megteszel-e érte, amit kell.


Csináljunk listát!

 

halvany-pipa1. Az első és az egyik leglényegesebb feltétele a sikernek az, hogy mekkora lendülettel futsz neki: Ha nem hagyod, hogy bármi elvegye a kedved, ha lelkesen kitartasz az elképzelésed mellett, és tiszta erőből nyomod, amíg el nem éred…

halvany-pipa 2. A második egy elképzelés arról, hova akarsz eljutni. Egy kép, ahogy ülsz egy napernyő alatt, vagy egy kabrióban — ahogy tetszik. A fontos, hogy nagyon tetszik, és kihozza belőled a legjobbat. Ha olyan célt követsz éppen, ami nem ilyen hatással van Rád, nem a Te célod!

halvany-pipa 3. Az álomból úgy lesz valóság, hogy megtervezed, mit kell megcsinálnod hozzá a következő években, hónapokban és napokban, akár órákban is. És fordítva: ha ezt nem teszed meg, sosem lesz belőle valóság. A statisztikák alapján tízszer fogsz repülővel lezuhanni, mire egyszer megnyered az ötöst. Elég sz@rul fogsz kinézni, ne várd meg!

halvany-pipa4. Eddig se lógattad a lábad, dolgoztál keményen, tehát ahhoz, hogy többet érj el, még keményebben kell dolgoznod. Ilyen egyszerű. Ezt a gondolatot egy nagyon gazdag embertől olvastam, kivitelezhetőnek tűnik…

halvany-pipa 5. Ha pedig keményebben dolgozni már nem is lehet, kénytelen leszel fejlődni. Minél okosabbak a megoldásaid, annál kevesebb erőfeszítésedbe kerülnek. Amikor azt kérdezed magadtól, miért kell ilyen sokat dolgoznod ahhoz, hogy ilyen keveset keress, itt válasz: Még okosabbnak kell lenned!

halvany-pipa 6. A legtöbbet a saját hibáidból okulhatsz, de ehhez rendszeresen fel kell kutatnod őket. Figyeld a működésed, csinálj róla statisztikákat, hogy lásd, mit kell megerősítened. Ha nem csak a végterméked számolod, hanem egy folyamatot figyelsz, és a résztermékekről is vannak statisztikáid, látni fogod, hol a legfontosabb közbelépned.

halvany-pipa 7. Akad a tanulásra egy kényelmesebb megoldás: Tanulj mások hibáiból! Szinte biztos, hogy minden hibát, amit elkövettél, elkövette már más is, és egy kis szerencsével találsz olyat, aki leírta a helyes utat. A zongoratanárom szerint „Minél többet lopsz, annál nagyobb zongorista leszel!” Lehet, hogy a futás szégyen, amellett, hogy néha elég hasznos, de ez a fajta lopás, vagyis tanulni a jobbtól nem az!

Szeretem a 7-es számot, meg aztán sokkal több lényeges dolgot nem igazán tudok felsorolni. Ezért itt megállok, és megkérdezem, hogy ebből a hét pontból hányat tudsz most kipipálni?

Azokat a pontokat, amiket most még nem alkalmazol következetesen, bármikor elkezdheted — de van-e jobb alkalom erre, mint a MOST? (…és most? …és most?)

 

szonyi-janos

{jcomments off}

Persze. Segítünk.

Bízunk benne, hogy ezzel a blog bejegyzéssel is tudtunk használható gondolatokat adni. Ha elakadnál a megvalósításban - vagy egyszerűen csak kényelmesebb Neked úgy, szívesen megcsináljuk mi.

Keress bátran!

    Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.