Ez nem akció

{jcomments off}Mióta elkezdtem foglalkozni a közösségi vásárlással, ami mára az online marketing kihagyhatatlan eszköze lett  Magyarországon is (2011-ben 3,5 milliárd forint forgalommal!), egyre jobban látom, miért óvakodnak tőle: Azt hiszik, hogy ez egy olyan akció, mint a többi, és azt számolgatják, mennyit buknak rajta.

De ez nem akció!

 

A pénz, amiről egy hónapnyi kuponozással lemondasz, nem veszteség, hanem egy röhejesen alacsony áron megszámított reklámköltség, amit ráadásul csak akkor kell kifizetni, ha vásárolnak Tőled:

  • Ha egy átlagos kampányértékkel számolsz, kb. 800 000 Ft-os kiadást spórolsz meg kockázat nélkül!
  • Ha el akarnál jutni havi szinten 500 000 potenciális vásárló fejébe, az minimum ennyibe, vagy ennél sokkal többe kerülne! Nem csak azok fogják látni a hirdetésed, akik kuponnal vásárolnak!

  • Ha bejönnek az oldalra, de nem vesznek semmit, akkor is látogatottságot generálnak, és tolják fel az oldalad a Google találati listán, mert nagyon sokan vannak – és ez Neked így semmibe nem kerül!
  • Ha pedig vásárolnak, egy életen kapják a hírleveleid, és vásárolnak tovább!!  

 

A LÉNYEG, NAGYON RÖVIDEN:

0. REKLÁM NÉLKÜL HALOTT VAGY.

1. OLYAN REKLÁM NINCS (A KÖZÖSSÉGI VÁSÁRLÁST KIVÉVE), AMIT CSAK AKKOR KELL KIFIZETNI, HA MÁR VÁSÁROLTAK.

2. KB. 500 000 EMBER TALÁLKOZIK A HIRDETÉSEDDEL, HA VÁSÁROL, HA NEM.

3. 500 000 OLYAN EMBER, AKI VADÁSZIK RÁD, NEM PEDIG OLYANOK, AKIK A REKLÁM ALATT MENNEK KI SÖRÉRT.

4. A HÓNAP VÉGÉN NINCS VÉGE A JÁTÉKNAK, A CÉL ÉPP AZ, HOGY MINDEN 10. ÚJ VEVŐD TÖRZSVÁSÁRLÓ MARADJON.

 

Szóval felejtsd el, hogy pontosan mennyit buksz az árengedményen, mert csak nyersz rajta, még hozzá nem is keveset! (A részletekről itt olvashatsz bővebben.)

 

Próbáld ki Te is!

Persze. Segítünk.

Bízunk benne, hogy ezzel a blog bejegyzéssel is tudtunk használható gondolatokat adni. Ha elakadnál a megvalósításban - vagy egyszerűen csak kényelmesebb Neked úgy, szívesen megcsináljuk mi.

Keress bátran!

    Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.