Akarj élhetőbb életet

elheto 

Sokkal többről van szó, mint az újévi fogadalmaidról. Biztos vagyok benne, hogy Neked is van néhány, amit már többször is megfogadtál, de még mindig nem fogytál eleget, és lehet, hogy a cigiről sem sikerült még lemondani. De hidd el, teljesen mindegy, mikor tűzöl ki egy célt: Ha nem éred el, az akkor is kudarc, ha nem Újévkor határoztad el.

 Mit mondtál a családodnak, amikor elkezdted a vállalkozást?

Egy év, és vége a hajtásnak? Aztán lett belőle kettő? (Már tíz?) OK, tíz, de most már tényleg csak egy kicsi van hátra és itt a Kánaán! Ha pedig le akarjuk rövidíteni, nem kell mást csinálni, csak egy kicsit még keményebben, egy kicsit még többet kell dolgozni, csak egy átmeneti időszakra…

Ha próbáltad ezt így elmondani a feleségednek/férjednek, ha nem, szerintem szinte hallod a füledben ahogy visszakérdez: „Normális vagy?!?”

Hidd el igaza van, nincs értelme azt a pénzt hajszolni, amit nincs időd elkölteni. Neked nem nagy pénz kell, hanem jó pénz. Utóbbira épp az jellemző, hogy a megkeresése mellett a kényelmes elköltésére is marad időd. Az egész családnak a cégnek Te vagy a motorja, ha túlterheled és leégeted magad, borul minden, amiért dolgoztál!

100 célból 96 nem valósul meg, 100 cégből nagyjából ennyi marad fenn 3 éven túl is

Miért?

Nem azért, mert nem vagyunk elég spirituális alkat ahhoz, hogy vizualizáljuk, olyan erővel, hogy azt az Univerzum kezét-lábát törve elénk rakja.

Azért van a vizualizálásnak egy szintje, ameddig el kell jutnod, ez pedig a tervezés: írd le, hogyan fogod elérni. Minél pontosabb tervet készítesz, annál világosabban látod, hogy mit kell tenned az eléréséhez. A legtöbb cél idáig sem jut el, ez az egyik fő oka a kudarcnak.

A másik, hogy a megtervezett tevékenységekhez nem rendelünk hozzá erőforrásokat, hogy csak egyet említsek közülük, az időt. Bármilyen zseniális tervet szőttél is, ha nincs elkülönítve idő a megvalósításához, sosem lesz belőle semmi.

Lehetne hosszan folytatni a cél-tervezés témakörét, de itt álljunk meg egy kicsit: Ha már most is túl vagy terhelve, honnan lesz elkülöníthető időd bármilyen új célra?

Egészen másképp kell csinálnod 

Először is be kell látnod, hogy a túlterheléseden kívül az egyetlen dolog állandó a környezetedben: a változás. Ha nem különítesz el időt arra, hogy folyamatosan fejleszd a céged, le fogsz maradni, mert ez a változás egyre tapinthatóbb, egyre gyorsabb. Ha nem követed le a működéseddel, a túlterhelésed csak tovább nő, ha többet vagy csak ugyanannyit akarsz produkálni.

Ezért a fejlesztésre elkülönített idő nem luxus, hanem a fennmaradás alapfeltétele. Ha igazán jót akarsz a cégednek, állandó fejlesztési üzemmódra kapcsolod, és nem lepődsz meg azon, hogy akár félévente új kampányt, új weboldalt kell csinálnod.

Rendszert kell építened

Ahogy rávetted magad a fejlesztésre, már kezdhetsz is rendszereket építeni, amire csak lehet. Szervezd ki a munkád emberekre, automatizmusokra. Csökkentsd a terhelésed, és dolgozz minél többet a cégeden, ne a cégedben! Ennek pedig a végső célja éppen az, hogy az egész automatikusan működik.

Nincs még túl nagy csapatod? Akkor építs online automatizmusokat, amik behozzák az embereket a rendszeredbe, és ekadnak nekik, de legalább érdeklődővé teszik őket. Attól függően, hogy mi a terméked, szolgáltatásod, ez akár 100%-ban is automatizálhatja az eladásod.

Van viszont valami a cégeddel kapcsolatban, ami teljesen független attól, hogy mi a profilja: azért van, hogy eladjon valamit. Ha a marketing nem működik, ha nincs eladás, nincs értelme a cégnek sem. Amikor a marketinget, az eladást automatizáltad, a termelést a szolgáltatást már sokkal könnyebb lesz, különösen azért, mert lesz miből.

Hát vágj bele, és tűzz ki célul egy élhetőbb életet, amiben jut időd mindenre, amiért eddig dolgoztál – nagy öröm lesz számomra, ha ebben segíteni tudlak Téged!

 

 

 

Persze. Segítünk.

Bízunk benne, hogy ezzel a blog bejegyzéssel is tudtunk használható gondolatokat adni. Ha elakadnál a megvalósításban - vagy egyszerűen csak kényelmesebb Neked úgy, szívesen megcsináljuk mi.

Keress bátran!

    Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.