Az ember tervez, az Isten se végez

marlene

Ha minden terved megvalósult, ne olvass tovább. Vagy már annyi célod „ment a levesbe”, hogy nem is álmodozol, inkább a sorsra bízod a jövőd? Ez az írás azoknak lesz a legérdekesebb, akik valahol a két szélsőség között igyekeznek úrrá lenni az életük felett, és még nem veszítették el a reményt, hogy egszer épp úgy lesz, ahogy eltervezték…

 Tűzoltás vagy fejlesztés?

A kisvállalkozók túlnyomó része a munkája nagyobb részében tűzoltással van elfoglalva: Reggeltől estig napi problémákat old meg: A cégében dolgozik, ahelyett, hogy a cégén dolgozna. Így szükségszerűen, és elég gyorsan eléri a korlátait, mert napi 24 óránál többet nem tud dolgozni… Te tudsz?

Ha a cégen is dolgoznál néha, vagyis fejlesztenéd, és igyekeznél rendszereket építeni, amik helyetted, Neked dolgoznak, akkor át tudnád lépni az árnyékod, és lenne végre időd irányítani, mi több: Visszakapnád azt az életet, amiért olyan rég dolgozol – de épp a rengeteg munkával töltött idő alatt már teljesen elfeledkeztél arról, hogy miért is vágtál bele a vállalkozásodba…

Fejlesztés! De hogyan?

A fejlesztésre már különítettél el időt, és rendszeresen foglalkozol azzal, hogyan működhetne jobban a céged? Kitűzted a céljaid, és már terveket is készítettél? …Aztán egy idő után megint azon kaptad magad, hogy nyakig gázolsz megszokott napi rutinban, a terveid pedig – valamilyen kézenfekvő magyarázattal – félreraktad, ki tudja, mennyi időre.

Valahol elakadtál!

Ha a terveket nem jól raktad össze, vagyis a kudarcot tervezted meg, még az is jobb az elakadásnál, mert a kudarcból tanulhatsz – de egy fiókban hagyott fél elképzelésből soha! Marlene Dietrich-től, a legendás színésznőtől egyszer megkérdezték, mit csinálna, ha újra 20 éves lenne? Azt válaszolta, hogy valószínűleg minden hibáját elkövetné – csak sokkal korábban!

Nem arra bíztatlak, hogy hibázz, hanem arra, hogy valósítsd meg az elképzeléseid: Amíg nem fogsz hozzá, nem derül ki, mit gondoltál rosszul. Viszont ha ma is mindent úgy csinálsz, mint tegnap, ugyanazokra az eredményekre fogsz jutni. Holnap is.

„Az ember tervez, az Isten végez.”

Így tartja a mondás, de nem azt jelenti, hogy valaki megcsinálja helyetted, amit kigondoltál. Ha már itt tartunk: azért mégis csak van, aki megcsinálja helyetted! Épp erről szól a rendszer építés. Amit lehet, csináltass meg mással, szervezz ki minden kiszervezhetőt! Építhetsz online rendszert a vevőszerzésre is – ha nem megy, szervezd ki a megépítését (rám), csak ne akadj meg!

Bárhol is tartasz éppen, nézzük meg, mi okoz gondot: Az üzleti ötlet? A célcsoport? Az üzenet, vagy az eljuttatás módja? …

Folytassuk személyesen, és építsük fel – de ne csak papíron, hanem a valóságban is!

 

Persze. Segítünk.

Bízunk benne, hogy ezzel a blog bejegyzéssel is tudtunk használható gondolatokat adni. Ha elakadnál a megvalósításban - vagy egyszerűen csak kényelmesebb Neked úgy, szívesen megcsináljuk mi.

Keress bátran!

    Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.