Az idő dolgozik Neked, vagy fordítva?

ido-penz Te melyik csoportba tartozol? Azokéba, akik minden perccel akár munka nélkül is gyarapodnak? Vagy azokéba, akik egy pillanatra sem hagyhatják abba?

 

Akik nem hagyhatják abba

…Mert ha abbahagynák a munkát, akár egyik napról a másikra összeomlana az élet. A rezsit, az adókat fizetni kell, ráadásul nem elég a munkát elvégezni, előbb meg is kell szerezni. Ez az az állapot, amikor a tevékenységeddel időt teremtesz: Ha befizetted a rezsit, és az adót, nyertél, megint van egy hónapod.

Úgy tünik, a birtoklás képessége szoros összefüggésben van az idővel. Minél többet birtokolsz, időd is annál több van. Minél kevesebbet birtokolsz, annál többet kell dolgoznod, hogy munkával pótold, ami az időért cserébe jár. Mert az időért fizetni kell, hiszen az életed minden percében használsz valamit, ami pénzbe kerül: lakást, irodát, autót, telefont, utakat, áramot, vizet, …

 Nyomasztó? A Te döntésed, hogy belemész-e ebbe a játékba — de ha már belementél, ne „középiskolás fokon” játszd!

 

Az idő Neked dolgozik

Ahogy fejleszted magad, a vállalkozásod, egyre többet termelsz. Ha nem fejleszted, ezt csak egyre több munkával érheted el, de ha igen, egyre kevesebb erőfeszítést kell beleraknod ugyanakkora eredmény elérésébe. Ha ebben az irányban haladsz, eljuthatsz egy olyan pontra, amikor teljes folyamatokat tudsz elengedni, mert már a saját lábukon is megállnak, sőt, mennek, mint a karikacsapás.

Tehát amikor azt mondom, az idő Neked dolgozik, valójában olyan automatizmusokra gondolok, amik már nem igénylik az idődet, vagy csak nagyon-nagyon keveset, mégis képesek termelni Neked. Például vevőket!

Mondjuk sikerül látogatókat hozni a weboldaladra, akkor az érdeklődőket fog csinálni belőlük, elkéri a mail címűket, és Te az idők végezetéig  küldheted nekik az ajánlataid, ami ugyanúgy a személyes közreműködésed nélkül történik. Na jó: megnyomsz egy gombot, és mind az 1600 feliratkozód kap egy névre szóló mail-t — nem rokkansz bele…

De abba biztosan belerokkansz, ha nem építesz rendszereket, mert akkor mindent Neked kell csinálnod. (Ezért a családod sem lesz hálás, hiába mindent értük csinálsz — milyen fura!)

Az első kérdés újra, egy kicsit másképp: Te melyik csoportba akarsz tartozni?

 

 szonyi-janos

 {jcomments off}

Persze. Segítünk.

Bízunk benne, hogy ezzel a blog bejegyzéssel is tudtunk használható gondolatokat adni. Ha elakadnál a megvalósításban - vagy egyszerűen csak kényelmesebb Neked úgy, szívesen megcsináljuk mi.

Keress bátran!

    Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.