Játszani akarsz vagy küzdeni?

Inkább játszani... Már megint APEH inkasszó, csekk-hegyek az előszoba szekrényen, munka rengeteg, pénz semmi…
Hát, manapság az élet nem könnyű, de amint látni fogod, ez csak és kizárólag attól függ, hogy tekintesz rá!


Küzdesz, mint egy oroszlán, és egyre fáradtabb vagy?

Nem akarsz inkább játszani?

Volt szerencsém – de mekkora szerencsém! – egy új értelmezést kapni a kemény eladásról.
Tudod: ez az, amikor nem tágítasz, nem engedsz… Megcsinálod!

Te hogy csinálnád?
Úgy ahogy én kezdtem?
Az agyára mentem mindenkinek (ha Neked is, itt az ideje bocsánatot kérnem…).

Most már látom, hogy a kérdés feltevése eleve rossz irányba visz, mert a hangsúly éppen nem a csináláson van!
Ha nyomást gyakorolsz, nyomást fogsz érezni, ez fizika.

Az adat egészen pontosan a következő: „A kemény eladás azt jelenti, hogy ragaszkodunk ahhoz, hogy az emberek vásároljanak. Ez azt jelenti, hogy törődünk a személlyel, és nem ésszerűsködünk a megállításokkal és akadályokkal, hanem eléggé törődünk vele ahhoz, hogy keresztüljuttassuk a megállításokon és az akadályokon, hogy megkapja azt a szolgáltatást, ami rehabilitálni fogja.” L. Ron Hubbard

Amit tehetsz, hogy törődsz vele: kideríted, hogy mi neki a legjobb, és ragaszkodsz hozzá, hogy megkapja. Gondoskodsz róla! 
Tehát tudod, hogy segítesz neki, és mivel (még egyszer:) törődsz vele, (még egyszer:) ragaszkodsz hozzá, hogy megkapja a segítséget.

Mindezt úgy, mint a „könnyű szél a fűszálak között”, nem ellenkezel, nem vitatkozol, érdeklődsz, és bármi történjék érdeklődő maradsz — miközben semmi de semmi kétséged nincs afelől, hogy a szolgáltatásra szüksége van, és igénybe fogja venni. 

A megoldás tehát

Kemény eladás = semmi erőfeszítés + teljes bizonyosság

Minél több erőfeszítést raksz bele, annál inkább küzdelemmé válik – ami akkor is csak egy játszma, és akár felébresztheti a kreativitásod, így még egy-két brilliáns megoldással is megajándékozhat!

 

Érdekel, hogy játszák?

Persze. Segítünk.

Bízunk benne, hogy ezzel a blog bejegyzéssel is tudtunk használható gondolatokat adni. Ha elakadnál a megvalósításban - vagy egyszerűen csak kényelmesebb Neked úgy, szívesen megcsináljuk mi.

Keress bátran!

    Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.