Amikor szétrobban a százas égő

Egy zseniális kérdés Egy zseniális kérdés, amit fel fogsz tenni magadnak is, ebben teljesen biztos vagyok — olvasd el, és tudom, hogy nem hagyod ki. Aztán, ha hajlandó vagy őszinte választ adni rá, úgy gyullad ki a százas égő a fejedben,… lehet, hogy fel is robban!

A pénteken szokásos előadás  — köszönhetően a nagyszerű előadónak, Horváth Zoltánnak (Cashflow MI) — a szokásosnál is nagyobb hatással volt rám, ezért e heti hírlevelem most pusztán arra szolgál, hogy megkísérli legalább foszlányokban érzékeltetni ezt a hatást.

A téma a pénz volt, így hát szép számban jelentek meg olyanok, akik úgy gondolták, hogy erről nem lehet eleget tudni, de arra senki nem számított, hogy ekkora lórúgásban lesz része.

Még akkor sem fogtunk gyanút, amikor az előadó a közönség véleménye alapján  a táblán összeállított egy listát arról, hogy pénzügyi szempontból mit tekinthetünk ideális helyzetnek (a bevételek lényegesen nagyobbak, mint a kiadások; stabilitás; kis munka befektetés; stb., stb., stb.)

Aztán feltette a kérdést, amit tovább tartott felfogni, mint megválaszolni (bár ez utóbbi sem volt egyszerű), ezért többször is feltette:

MILYEN PROBLÉMÁT OKOZNA NEKED, HA A PÉNZÜGYI HELYZETED ILYEN IDEÁLIS LENNE?

„Semmilyet”, gondoltuk, de a kérdés újra meg újra elhangzott: 

MILYEN PROBLÉMÁT OKOZNA NEKED, HA A PÉNZÜGYI HELYZETED ILYEN IDEÁLIS LENNE?

És még mindig nem kapott válaszokat.
Segítségül elmondott egy történetet egy fizikailag ép, mégis tolókocsiban ülő betegről, akitől megkérdezték, hogy milyen problémát okozna neki, ha nem tolószékben járna, mire így válaszolt: „Valószínűleg megerőszakolnék minden nőt…!”

MILYEN PROBLÉMÁT OKOZNA NEKED, HA A PÉNZÜGYI HELYZETED ILYEN IDEÁLIS LENNE?

Én arra jöttem rá, hogy a családfenntartói szerepem — nem az a része, amiért felelősséget kell vállalnom, hanem inkább az, amiben ezek szerint tetszelegni akarok „a rengeteg munkával, amit meg kell csinálnom”— hát… eléggé leértékelődne…

ÉS NEKED MILYEN PROBLÉMÁT OKOZNA?

Nem kell elmondanod, elég, ha rájössz. Aztán csak kezeld a problémát — és a jövő pénteki előadáson már legyél ott!

Kategória: Blog. A cikk linkje: link.

Persze. Segítünk.

Bízunk benne, hogy ezzel a blog bejegyzéssel is tudtunk használható gondolatokat adni. Ha elakadnál a megvalósításban - vagy egyszerűen csak kényelmesebb Neked úgy, szívesen megcsináljuk mi.

Keress bátran!

    Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.