Ki beszél itt válságról

Tartsunk önvizsgálatot 1995-ben még 66 millió internet felhasználó volt a világon, 2006-ban már 1 milliárd, az azóta eltelt 4 évben pedig ennek a duplájára, 2 milliárdra nőtt az internet felhasználók aránya — ha megfigyeled, kevesebb, mint fele idő alatt. Tehát látogató van elég, most térjünk a lényegre, nézzük meg a bevételeket, csak a házunk táján:  2007-ben  42 milliárd Ft fordult meg a magyar e-kereskedelemben, 2008-ban 63, 2009-ben 99 milliárd…

A Te forgalmad nem nőtt ilyen mértékben?
Tartsunk együtt önvizsgálatot…

 

Ha megkérdezem Tőled, hogy:

 

MIÉRT?

Sok minden felmerülhet Benned, például

  • „Válság van, de talán most már rendbe fog jönni…”
    Magától nem, ebben biztos lehetsz. Ha viszont nekilátsz és rendbe rakod, lehet, hogy nem kell megvárnod a válság végét.

  • „Ebben az országban nem lehet előrejutni.”
    Ha tényleg így gondolod, nem tudom, mit keresel még itt — de mielőtt kivándorolnál, nézz rá még egyszer az első bekezdésre: évente 50%-os növekedés! Ebben az országban!

  • „Az én piacomon most mindenki szarban van!”
    Amiikor a régi, megszokott módszerek már nem működnek, akkor mindenki, aki még mindig ezeket dédelgeti… — az tényleg szarban van. És nem csak a Te piacodon.

Folytathatnám, de már ez a három is elég ahhoz, hogy lásd mi ezekben a kifogásokban a közös: a felelősség áthárítása magunkról egy rajtunk kívül álló dologra, a válságra, az adórendszerre vagy bármi másra. Ezért sokkal jobb, ha maradunk az önvizsgálatnál, és megnézzük, mit tehetünk mi, magunk! Mert mindenütt vannak új irányok, új lehetőségek, új ötletek, és azonnal ki is pattannak a fejedből, amint magadra vállalod a megoldást (kifogásokból úgysem lesz meg a karibi út, amit megígértél magadnak, igaz?).

Ha nem jut eszedbe semmi, adok én egy ötletet: kérdezd meg a vevőidtől, hogy minek örülnének, hogy mi hiányzik nekik, mi lenne jobb a szolgáltatásodban? Majd ők elmondják, mit csinálj. és ha meg is csinálod — ez fontos lehet — akkor elég kicsi rá az esély, hogy nem fogna örülni.

Mit  gondolsz?

(Ha bármi eszedbe jutott az én szolgáltatásommal kapcsolatban, kérlek, közöld, mit csinálhatnék jobban!!)

Persze. Segítünk.

Bízunk benne, hogy ezzel a blog bejegyzéssel is tudtunk használható gondolatokat adni. Ha elakadnál a megvalósításban - vagy egyszerűen csak kényelmesebb Neked úgy, szívesen megcsináljuk mi.

Keress bátran!

    Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.