Ha nem megy, próbáld keményebben

  A cím egy idézet valakitől, aki annyira, de annyira meggazdagodott, hogy muszáj volt megkérdezni tőle, hogy csinálta. A könyvben, amiben találkoztam vele, több más elképesztően sikeres ember is megadta a maga receptjét, de bármilyen tanulságosnak tűntek, ez az egy maradt meg a fejemben.

Mert ahhoz képest, mennyi pénzt hozott, nagyon egyszerű. És nem csak megjegyezni, de alkalmazni is! Na jó, az alkalmazásnál elég gyorsan felmerült a kérdés, hogy minden helyzetben működik-e, mondjuk például a feleségem megbékítésénél…? Így aztán egy időre megmaradt jó dumának.

Az utóbbi időben viszont egyre inkább hajlok rá, hogy a milliárdosunk aranyszabálya tényleg lehet aranyszabály, olyan dolog, ami mindig működik. Csak a „keményebben” szó hangsúlyát kell a megfelelő helyre rakni.

És a hangsúly a szándékon, nem a cselekvés módján van!

Ha a keménység abban az irgalmatlan következetességben van, amivel a célodhoz ragaszkodsz, minden eszközt meg fogsz ragadni, hogy elérd: a végén még arra is képes leszel, hogy – a példánál maradva – vedd a fáradtságot, és higgadtan végiggondold, mi baja lehet a feleségednek, és azt is, pontosan hogyan fogod kezelni. (Ha épp feleség vagy, ezek után ne lepődj meg, hogy a férjed akkor a legkedvesebb Hozzád, amikor a legkeményebb ellenállásra számítasz…)

Most mi a szándékod?

Nagyszerű! Mennyire vagy biztos benne, hogy sikerül? Már elcsépelt közhely, hogy az esélyed a sikerre egyenes arányban áll a bizonyosságoddal, bár afféle babonának tekintik – ami csak azért probléma, mert ez a hozzáállás önmagában csökkenti a bizonyosságot. Azon túl, hogy felhívom erre a figyelmed, és azt javaslom, hogy tekintsd tudományos ténynek, ne babonának, szeretnék valami újat is mondani ezzel kapcsolatban:
A szándék intenzitásának a folyamatosságában is meg kell nyilvánulnia! Ha fel akarsz jutni a csúcsra, egy pillanatra se vedd le róla szemed!! Előfordult már Veled, hogy kitűztél egy nagy célt, és elkezdtél egy igazi nagy játszmát, de felmerült egy kisebb akadály, ami céllá lépett elő? Ekkor elkezdtél egy kisebb játszmát, és megint felmerült egy kisebb akadály, ami újabb céllá lépett elő., stb., stb. Látod már? Pontosabban: a végén már nem látod, a nagy célt legalábbis, mert egy röhejes aprósággal bajlódsz.

Tegyél meg mindent a célodért, de a szemed sarkából akkor is a célra figyelj, ha épp a cipődet kötöd. Szinte biztos vagyok benne, hogy valami változni fog.

Végül egy kérdés:
Mit szólnál egy olyan eszközhöz, ami akkor is dolgozik a célodon, ha a szemed épp be van csukva? Ha van egy jó web kampányod, minden nap délig alhatsz, a web nagyon tudja kímélni a humán erőforrásaid, magyarán elég önműködően tud például megrendeléseket gyűjteni. Szinte bármire!

Te mire gyűjtenél megrendeléseket?

Kategória: Blog. A cikk linkje: link.

Persze. Segítünk.

Bízunk benne, hogy ezzel a blog bejegyzéssel is tudtunk használható gondolatokat adni. Ha elakadnál a megvalósításban - vagy egyszerűen csak kényelmesebb Neked úgy, szívesen megcsináljuk mi.

Keress bátran!

    Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.