Két biztos recept a boldogságra

szeresd

Az egész életünk feszültségek között telik, rohanunk, stresszelünk, valljuk be: NEM VAGYUNK IGAZÁN BOLDOGOK!

Valószínűleg azért, mert kívülről várjuk a boldogságot, azt gondoljuk, hogy ehhez a környezetünknek kell megváltoznia.

Az idézet azért érdekes, mert ha jól belegondolsz, abbahagyod a hisztizést: Ha valami nem tetszik, azért van úgy, mert még nem változtattad meg, vagyis a Te felelősséged.

Kis túlzással mondhatnám, hogy bármin tudsz válroztatni legalább egy kicsit, de ha máson nem, a hozzáállásodon biztosan — az csak igazán a Te felelősséged!

Mert bármit is akarsz csinálni, nem fog működni, ha közben ideges vagy lehangolt vagy. Igazi teljesítményt nyújtani csak csúcsformában lehet, tehát itt az ideje formába hozni magad!

Bármi is van körülötted, először lásd be, hogy szereted ezt a világot, így ahogy van, és szívesen teszel érte annyit, hogy itt-ott javítasz rajta.

Ahogy most itt-ott finomítjuk D’Ansembourg gondolatmenetét is, mert ezek szerint a világnak azt a részét is szeretnünk kell, amin változtatni akarunk: A problémák végülis arra valók, hogy erősebbé, okosabbá tegyenek minket, mint amilyenek a megoldásuk előtt voltunk, miért ne szeretnénk őket?!?

Vagyis az elfogadás legalább olyan fontos része a boldogságnak, mint a változtatás. Gondolj bele: ha itt és most sikerülne mindent, de mindent őszintén, fenntartások nélkül elfogadni, tökéletesen boldog lennél…

Persze nem elsősorban az elfogadásban szeretnék segíteni, hanem a változtatásban — és ha egy kicsit jobban lettél attól, amit itt elolvastál, itt az idő, hogy eldöntsd, min akarsz változtatni, pl. a vállalkozásodban!

Segítek!

 

 

 

 

 

{jcomments off}

Persze. Segítünk.

Bízunk benne, hogy ezzel a blog bejegyzéssel is tudtunk használható gondolatokat adni. Ha elakadnál a megvalósításban - vagy egyszerűen csak kényelmesebb Neked úgy, szívesen megcsináljuk mi.

Keress bátran!

    Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.