Te dolgozol, vagy Neked dolgoznak?

kiyosaki-esbi-cashflow-quadrantA hétvégén volt szerencsém egy igazán nagyszerű előadást meghallgatni, ahol Robert T. Kiyosaki cashflow négyszögéről is szó esett. Ez többek között arról a különbségről szól, hogy Te dolgozol reggeltől estig a rendszernek, vagy egy rendszer dolgozik Neked, legyen akár egy működő üzlet, akár működő tőke.

Hallgattam az előadást arról, milyen nehéz eljutni az üzlet tulajdonosi aztán a befektetői státuszig, ahol már nem kell megszakadnod a túléléshez: Kilépni az alkalmazotti státusz biztonságából önmagában nagy lépés, aztán tönkretenni átlagosan két céget, hogy a harmadikat már nagyjából jól tudd csinálni, kb. 10 év — és ezen a ponton eszembe jutott egy kérdés:

Hogy lehet egy üzletet felépíteni?

Kibérelsz egy helyiséget valahol? Feltöltöd áruval? Felveszel egy alkalmazottat? Kiteszel pár plakátot? Mennyibe kerül ez? Hát ez tényleg nem tűnik sétagaloppnak, különösen egy alkalmazott fizetésből élő, bármilyen ambíciózus vállakozó jelölt esélyeit latogatva sem.

Ha feltesszük, hogy mégis sikerült, még mindig halálra dolgozhatod magad az alkalmazottaid helyett, egészen addig, míg nem találsz olyat, aki mindent el tud végezni helyetted is — és azon kapod magad, hogy mire mindent megtanult, már le is lépett az ügyfélköröd egy nagyobb részével, és megcsinálta a saját vállalkozását…

Most pedig képzelj el egy olyan rendszert, ahol szinte szó szerint robotok dolgoznak Neked, akik nem tudnak felmondani, megszökni vagy meglopni. Viszont egyre tökéletesebb munkát végeznek, mert rendkívüli mértékben fejleszthetőek a képességeik!

Ez nem utópia…!! Ez egy egyszerű webkampány, ahol szinte maguktól jelennek meg e hirdetéseid a Google-ön  vagy Facebook-on, jönnek a látogatók, nyomkodják a „Kosárba” gombot, és amíg Te valami egészen mást csinálsz, a rendszer megköszöni a vásárlást a vevőnek….

Hát ez jutott eszembe a cashflow négyszögről — meg egy kérdés:

Meddig akarsz még megszakadni a munkában?

{jcomments off}

Persze. Segítünk.

Bízunk benne, hogy ezzel a blog bejegyzéssel is tudtunk használható gondolatokat adni. Ha elakadnál a megvalósításban - vagy egyszerűen csak kényelmesebb Neked úgy, szívesen megcsináljuk mi.

Keress bátran!

    Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.