Mire elég a bölcsesség?

a-siker-kulcsaSzámodra mi a Facebook? A kapcsolattartás eszköze, vagy az ismerkedésé? Esetleg Te is azok közé tartozol, akik a CIA valaha volt legnagyobb kémgépezetét sejted a hátterében?

Én a bölcsesség kiapadhatatlan forrásaként tekintek rá, ahol annyi brilliáns idézet zúdul rám, hogy szinte látom, ahogy nőnek a szárnyaim, amelyek soha nem látott szellemi magasságokba emelnek…

…Vagy mégsem?

Mire egy bölcsesség megfogalmazódik, elég hosszú utat jár be az, aki kimondja, ezért nem is várhatjuk el, hogy minden részletre kiterjedő használati utasítást is tartalmazzon — pedig jó lenne: Bárki tudná alkalmazni, vagyis legalább akkora javulást elérni általa, mint az, akitől származik.

DE EZ NEM ÍGY VAN!…

Itt van például az a kétségkívül igaz és megszívlelendő gondolat, hogy „a siker kulcsa Te vagy.”
Nézzük meg, mi mindent hallgat el előlünk ez a bölcsesség?

Először a hit jut eszembe: ha nem hiszed el, hogy igaz, azzal épp a sikertelenséged kulcsa leszel. Gondolhatod például azt, hogy a sikereid kulcsa mások kezében van: moroghatsz a főnöködre, szidhatod a kormányt vagy az anyósod…

Így adódik a második, ami kell hozzá, a felelősség vállalása.Ha vállalod, és úgy döntesz, hogy ez a Te dolgod, nem csak a hibáztatást hagyod abba, de azon veszed észre magad, hogy ami eddig stressz volt meg aggodalom, már inkább versenyszellem, és már nem akadályoz, inkább segít. (Ez tényleg érdekes, ha még nem tapasztaltad, próbáld ki!)

Ezen a ponton átvetted az irányítást a sorsod felett, jó erősen megmnarkoltad a kormányt, és ez tényleg szuper! De vajon tudod, hogy kell ezt az autót vezetni? Vagy: Tudod az utat? Ahhoz, hogy kontrollálhass valamit, adatokkal kell rendelkezned róla: sofőrként nem kell tudnod, hogy működik a katalizátor, de azt például igen, hogy merre indulj…

Egyszóval kellenek az adatok, amik eddig hiányoztak a sikerhez (ha meglennének, már sikeres lennél!), és már csak az alkalmazás marad…

Ezek a bizonyos adatok hiányozhatnak az életed több területéről is — és hiányoznak is — de ha valamiért (netán egy-két jó marketing húzásod miatt) elkezdenek jönni a vevők, az általában jobb kedvre deríti az embert: a hiányérzeted minden esetre csökkenni fog!

Persze. Segítünk.

Bízunk benne, hogy ezzel a blog bejegyzéssel is tudtunk használható gondolatokat adni. Ha elakadnál a megvalósításban - vagy egyszerűen csak kényelmesebb Neked úgy, szívesen megcsináljuk mi.

Keress bátran!

    Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.