Amikor érzed, hogy nem elég

Gazdagok és sikeresek vágyunk lenni — de a siker felé vezető út sokszor rögös és nagyon-nagyon kanyargós. Amikor én erre az útra az egyetem sikeres elvégzése utám ráléptem, először is hiába vártam, hogy milliókat ígérő multik kapkodjanak értem.

Se multik, se milliók.

Nem vettek fel sehova, mert gyakorlatom nyilvánvaló okból nem volt. Úgy tűnt, teljesen hiába tanultam annyi éven át, mert nem a tudást akarták, hanem a tapasztalatot.

Ha nem adnak munkát, hogy szerezzek tapasztalatot?!?
Igen, hibáztattam őket, és igen, ez hiba volt.

Miért?

Mert tőlük, szóval másoktól vártam el, hogy megépítsék a váramat.
Nos, ennek a hibának a felismerése egy olyan tapasztalattal gazdagított, ami egy életre el fog kísérni, és a felismeréshez elvezető kínlódás minden percét megérte!

Már eszem ágában sincs alkalmazottként dolgozni, mert nem akarom más várát építeni, akkor sem, ha sok pénzt kapok érte. Egyszerűen azért, mert ha ugyanazt a munkát magamnak végzem, nem csak sokkal többet kapok érte, de a saját váramat építem. Minden sikeres megbízással erősebb és erősebb leszek, a brand-em értékesebb és értékesebb lesz.

Ha egy munkahelyet otthagyok, nem tudom magammal hozni azt az értéket, amit ahhoz a munkahelyhez hozzátettem, viszont a saját brand-emet egy jó exit stratégiával bármikor jó pénzzé tehetem.. — de az még odébb van!

A tapasztalatot már nem azért gyűjtöm, hogy egy multinak termeljek — hacsak nem megbízásból. Azért dolgozom és tanulok, hogy képes legyek saját magam boldogulására minél többet, minél jobban teljesíteni.

Egymás után építem a weboldalakat, a képeket pedig már a mesterséges intelligenciával karöltve alkotom meg. Írtam jó pár Facebook hirdetést és  Google kampányt is.

De nincs egyetlen olyan nap sem, amikor ne értenék meg, ne tanulnék meg valami újat – és ez nem véletlen: Próbálok minél több olyan dologba belefogni, amiben még nem volt részem. Mindig tudok fejlődni a piackutatásban, a stratégiában, a szövegírásban és mindig lehet még jobb, még ütősebb weboldalt építeni, még erősebb kampányt csinálni.

Mindig van jobb és lesz is.
A kérdés az, hogy én leszek a jobb vagy valaki más.

A vállalkozó élete már csak ilyen….
(…Elég egyszerű felállás – nem?)

Menni előre, képződni, tanulni, tervezni és megvalósítani – abban a meggyőződésben, hogy „ez még mindig nem elég”!

Túl gyorsan fejlődik ez a világ ahhoz, hogy ne kelljen néha még a legtapasztaltabb és legsikeresebb vállalkozóknak is szembesülniük olyan kihívásokkal, amikkel egyedül nem tudnak megbírkózni.

Érzed néha Te magad is, hogy “nem elég”, és jól érzed: nem elég az a tudás, amivel rendelkezel. Nem elég ahhoz, hogy megoldjad a problémád. 

Nem elég a vevő?

Ha kezded elveszíteni az irányt, ha nem vagy biztos a marketinget érintő döntéseidről, ne hagyd, hogy ez lelassítson.

Neked ehhez nem kell értened, ez az én dolgom!

Nem csak a problémád segítünk feltárni és megoldani, de nagyon szívesen segítünk megtanulni, hogyan kezeld legközelebb Te magad! (A képzésre szerződésben örök garanciát vállalunk!)

Van jobb ötleted…?

Szőnyi Laura

Kategória: Blog. A cikk linkje: link.

Persze. Segítünk.

Bízunk benne, hogy ezzel a blog bejegyzéssel is tudtunk használható gondolatokat adni. Ha elakadnál a megvalósításban - vagy egyszerűen csak kényelmesebb Neked úgy, szívesen megcsináljuk mi.

Keress bátran!

    Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.